Kardiološki pregled

Kardiološki pregled obično preporuči lekar opšte prakse koji na osnovu tegoba koje pacijent ima i određenih urađenih analiza sumnja na neko od kardiovaskularnih oboljenja. Razlog za direktan odlazak kardiologu mogu da budu i simptomi koji gotovo sigurno ukazuju na probleme sa srcem i krvim sudovima.

To mogu da budu:

U slučaju ovih simptoma ne oklevajte da potražite pomoć kardiologa Poliklinike PRVA.

Osobama sa istorijom kardiovaskularnih oboljenja u porodici savetuje se pregled kardiologa jednom godišnje, čak i ako nemaju simptome srčanih oboljenja.

***

PRVA poliklinika nalazi se na Vračaru u Krunskoj 38.

📌 ZAKAŽITE PREGLED

📞 POZOVITE NAS


Šta obuhvata osnovni kardiološki pregled?

Osnovni kardiološki pregled obuhvata:


U slučaju da ste kod kardiologa došli sa simptomima koji ukazuju na srčana oboljenja ili je osnovni pregled nedovoljan za postavljanje dijagnoze, lekar može zahtevati dodatne dijagnostičke procedure da bi se ustanovila precizna dijagnoza.


Dodatna kardiološka dijagnostika

Vrste dodatnih neinvazivnih testova koje vaš kardiolog može da sprovede su:


Kako se radi kardiološki pregled?

Iako mnogi strepe od odlaska kardiologu, treba da znate da je kardiološki pregled bezbolan, jer se ne koriste nikakvi invazivni instrumenti. Kardiološki pregled traje oko 30 minuta, ali po potrebi, može da traje i duže.


Priprema za kardiološki pregled

Za kardiološki pregled nije potrebna posebna priprema, jer spada u bezbolne neinvazivne preglede. Ipak, kako biste pomogli da kardiolog što pre dođe do tačne dijagnoze potrebno je da:

U zavisnosti od vašeg stanja, kardiolog može da vas uputi na bilo koji od brojnih pomenutih neinvazivnih dijagnostičkih testova.

***

PRVA poliklinika nalazi se na Vračaru u Krunskoj 38.

📌 ZAKAŽITE PREGLED

📞 POZOVITE NAS


Koliko često vam je potreban kardiološki pregled?

Ako niste nikad imali tegobe, srčana oboljenja i istoriju naslednih srčanih bolesti, probleme sa krvnim pritiskom, kardiološki pregled preporučuje se jednom godišnje.

Ukoliko imate povišen nivo holesterola, triglicerida, simptome koji mogu da ukazuju na srčana oboljenja, ili već bolujete od hipertenzije ili nekog drugog kardiovaskularnog oboljenja, savetuje se stalni nadzor kardiologa sa koji ćete odrediti ritam kontrolnih pregleda.


Benefiti kardiološkog pregleda

Redovnim kardiološkim pregledima moguće je:

***

PRVA poliklinika nalazi se na Vračaru u Krunskoj 38.

📌 ZAKAŽITE PREGLED

📞 POZOVITE NAS

Naše usluge Naš tim Zakažite pregled