Operacija vena radiofrekventnim talasima

Operacija vena radiofrekventnim talasima ili radiofrekventna ablacija je minimalno invazivan tretman za lečenje proširenih vena. U ovom postupku operacije vena se koriste radio talasi, odnosno radiofrekvetna energija koji se prenosi kroz zidove vena. Ovaj postupak je poželjan tretman za veće proširene vene.

*****

PRVA poliklinika nalazi se na Vračaru u Krunskoj 38.

📌 ZAKAŽITE PREGLED

📞 POZOVITE NAS


Kako se izvodi operacija vena radiofrekventnim talasima

Operacija vena radiofrekventnim talasima radi se u lokalnoj anesteziji, tako da pacijent ne oseća bolove tokom procedure. Prvo će lekar napraviti minimalni rez na veni i pod kontrolom ultrazvuka ubaciti tanku cev (kateter) u proširenu venu, a potom i zagrevati vrh katetera koristeći radiofrekventnu energiju. Na taj način se zid proširene vene se zagreva i postepeno skuplja, što dovodi do njenog zapušavanja. Na kraju sporna vena će se apsorbovati i jednostavno nestati. Potrebno je nekoliko nedelja ili meseci da bi videli potpuni rezultati ovog postupka. Nakon tretmana, hirurg odlučuje da li je potrebno nošenje kompresione čarape nedelju dana ili duže.

Priprema za operaciju vena radiofrekventnim talasima

Pre operacije vena radiofrekventnim talasima, lekar će pregledati pacijentovu medicinsku istoriju i obaviti fizički pregled. Lekar i pacijent razgovaraju o očekivanjima, potencijalnim rizicima i ishodima procedure. Pacijent mora da obavesti lekara ukoliko uzima aspirin ili lekove za razređivanje krvi.

Posle operacije vena radiofrekventnim talasima

Pacijent se odmah vraća redovnim dnevnim aktivnostima. Posle procedure mogu da se jave manji bolovi i modrice. U tom slučaju, ukoliko je potrebno, mogu se uzeti lekovi protiv bolova.

Benefiti operacije vena radiofrekventnim talasima

- Procedura traje manje od sat vremena

- Ima 98 posto uspeha u lečenju proširenih vena

- Pacijent oseća olakšanje simptoma odmah posle operacije.

- Pacijenti se mogu odmah vratiti normalnoj aktivnosti.

- Ne zahteva opštu anesteziju ili hospitalizaciju.

*****

PRVA poliklinika nalazi se na Vračaru u Krunskoj 38.

📌 ZAKAŽITE PREGLED

📞 POZOVITE NAS

Naše usluge Naš tim Zakažite pregled