Lečenje proširenih vena medicinskim lepkom

Lečenje proširenih vena lepkom je jedna od najnovijih i najinovativnijih, minimalno invazivnih procedura za lečenje vena kako bi se izbeglo njihovo klasično operativno lečenje i uklanjanje. Kada kažemo „lepak“, govorimo o superlepku na bazi „cijanoakrilata“, koji se koristi za zatvaranje rana više od 50 godina. Cilj lečenja proširenih vena jeste da se zaustavi povratni tok krv, da se obolela vena zatvori , a krv preusmeri ka zdravim venama. Ova procedura zatvaranja bolesnih vena obavlja se sa skoro 99 % uspeha i ima mnogo manji rizik od komplikacija koje nose laserska ili klasična operacija vena.

***

PRVA poliklinika nalazi se na Vračaru u Krunskoj 38.

📌 ZAKAŽITE PREGLED

📞 POZOVITE NAS

Kome je namenjeno lečenje proširenih vena medicinskim lepkom?

Ovaj vid lečenja savetuje se svi osobama sa proširenim venama i kapilarima, u bilo kojoj fazi bolesti. Takođe, ovaj tretman se preporučuje i pacijentima koji imaju venske rane koje teško ili gotovo uopšte ne zarastaju. Nakon primene medicinskog lepka i ova grupa pacijenata se relativno brzo može vratiti aktivnostima koje nisu mogli da obavljaju u periodu venske insuficijencije.Kako se radi Lečenje proširenih vena lepkom?

Ultrazvučnim pregledom procenjuje se stanje i površina vene, kao i sama sama procedura. Ceo postupak lekar prati na ultrazvuku. Lečenje proširenih vena lepkom radi se u lokalnoj anesteziji. Pod kontrolom ultrazvuka, u venu se uvodi kateter preko koga se aplikuje lepak u obolelu venu. Lepkom se bolesna vena zatvara i krv se preusmerava ka obližnjim zdravim venama. Ovaj jedinstven pristup eliminiše rizik od povrede nerava prilikom intervencije, što je glavna prednost ove procedure u odnosu na stale načine lečenja proširenih vena. Nakon toga se stavlja mali flaster na mesto uboda. Procedura traje 30 do 40 minuta i praktično je bezbolna.

Posle lečenja proširenih vena medicinskim lepkom

Odmah nakon intervencije pacijent počinje da hoda i ne mora da nosi čarape za vene. Simptomi proširenih vena mogu nestati veoma brzo nakon intervencije. Recidivi nisu česti. Posle intervencije može doći do pojave manje modrice.

Benefiti lečenja vena medicinskim lepkom

- Radi se u lokalnoj anesteziji

- Bezbolan postupak

- Brz oporavak i povratak dnevnim aktivnostima

- Posle zahvata nema nošenja elastičnih čarapa.

***

PRVA poliklinika nalazi se na Vračaru u Krunskoj 38.

📌 ZAKAŽITE PREGLED

📞 POZOVITE NAS


Naše usluge Naš tim Zakažite pregled