Operacija perianalne fistule laserom

Laserska operacija perianalne fistule je najsavremenija minimalno invanzivna metoda lečenja fistula. Fistula je mali uski kanal koji povezuje apsces - inficiranu šupljinu u anusu i otvor na koži oko anusa. Nastaje kada se male žlezde unutar anusa koje proizvode sluz zapuše i inficiraju, što dovodi do apcesa, upalnog gnojnog procesa koji izaziva bol. Analne fistule su veoma bolne i neprijatne zbog dreniranja gnoja. Češće su kod muškaraca između 20 i 40 godina. Operacija jedini efikasan način lečenja fistula.

*****

PRVA poliklinika nalazi se na Vračaru u Krunskoj 38.

📌 ZAKAŽITE PREGLED

📞 POZOVITE NAS


Kada se radi operacija perinalane fistule laserom

Operacija perianalne fistule laserom radi se zbog neprijatnih simptoma koje izaziva njihovo formiranje u analnoj regiji. Stalni pulsirajući bol koji se pogoršava kada osoba sedne je klasičan simptom fistule. Neki od drugih uobičajenih simptoma su: povišena temperatura zbog infekcija koje izazivaju gnoj, slabost, otok i crvenilo oko ili blizu anusa, pojava gnoja ili sukrvice iz anusa, analni bol, zatvor i bolno pražnjenje creva.

Kako se radi operacija perianalne fistule laserom

Laserska operacija perianalne fistule sve više dobija na popularnosti zbog svojih prednosti i efikasnosti. Tokom laserske procedure koja se radi u spinalnoj ili opštoj anesteziji , precizna količina laserske energije se uvodi u kanal fistule kroz tanku lasersku sondu. Nakon umetanja sonde, tkiva fistule se uništavaju i laserska sonda se povlači unazad zatvarajući trakt. Postupak traje 30 do 40 minuta, a zdravo tkivo ostaje neoštećeno. Laserski tretman za oporavak fistule je kratak i komforan za pacijenta.

Priprema za operaciju perianalne fistule laserom

Pacijent će morati uzeti laksativ ili klistir noć pred operaciju. O terapiji lekovima koju koristi, pacijent treba da upozna lekara najmanje nedelju dana pre procedure. To se posebno odnosi na lekove koju mogu da utiču na zgrušavanje krvi.

Posle operacije perianalne fistule laserom

Oporavak posle laserske operacije perianalne fistule je veoma brz. Budući da je reč o minimalno invazivnoj proceduri koja se radi u lokalno anesteziji, pacijent može da ide kući istog dana nakon operacije. Pacijent može da nastavi sa svakodnevnim aktivnostima nakon 2-3 dana od operacije. Treba izbegavati naporne aktivnosti. Nekoliko dana nakon operacije trebalo bi koristiti jelovnik koji će pacijent dobiti u bolnici.

Benefiti operacije peranalne fistule laserom

- Procedura traje nekoliko minuta

- Minimalno bolna procedura

- Nema presecanja sfinktera anusa

- Nema ožiljaka

- Odlazak na kućni oporavak istog dana

- Rizik od formiranja novih fistula je manji

- Komplikacije nakon operacije su minimalne

*****

PRVA poliklinika nalazi se na Vračaru u Krunskoj 38.

📌 ZAKAŽITE PREGLED

📞 POZOVITE NAS

Naše usluge Naš tim Zakažite pregled