Prof. dr Ljiljana Mirković

Specijalista ginekologije i akušerstva

Biografija

Prof.dr Ljiljana Mirković je redovni profesor Medicinskog fakulteta Univerziteta u Beogradu. Rođena je 1962.godine. Medicinski fakultet Univerziteta u Beogradu upisala je 1981. godine, a diplomirala je 1986.godine sa prosečnom ocenom 10, kao dobitnik Povelje Srpskog lekarskog društva za najbolje diplomiranog studenta. Magistarsku tezu „Analiza plodove vode kao prediktor primene intrauterine transfuzije u Rh-aloimunizovanih trudnica « odbranila je 1994. godine na Medicinskom fakultetu u Beogradu.

Doktorsku tezu „Lečenje hemolitičke bolesti fetusa intrauterinim transfuzijama“ odbranila je 1996. godine na Medicinskom fakultetu Univerziteta u Beogradu. Spacijalistički ispit iz ginekologije i akušerstva, položila je sa odličnom ocenom, 1994. godine, na Medicinskom fakultetu u Beogradu. Zaposlena je od 1988. godine na Klinici za ginekologiju i akušerstvo Kliničkog centra Srbije. Načelnik je odeljenja akušerske intezivne nege. Održala je 53 predavanja po pozivu na nacionalnim i internacionalnim kongresima i stručnim sastancima. Učastvovala je u oraganizaciji 16 nacionalnih i internacionalnih sastanaka. Učastvovala je u radu 13 Svetskih i evropskih stručnih kongresa i 16 nacionalnih kongresa, simpozijuma i stručnih sastanaka. Učestvtvuje u dva naučna projekta Minstarstva za nauku Republike Srbije. Mentor je većem broju doktorskih, magistarskih i diplomskih radova odbranjenih na Medicinskom i Farmaceutskom fakultetu u Beogradu. Autor je i koautor 224 naučna rada, knjige, poglavlja u knjigama, monografijama i udžbenicima objavljenim u zemlji i inostranstvu. Član je desetočlanog svetskog naučnog komiteta za preporuke za tretman preeklampsije.

Autor je udzbenika za poslediplomsku nastavu “Preeklampsija”, priručnika za tačnu intrepretaciju CTG i vodiča za horioamnionitis. Prof. Mirković je specijalista sa dugogodišnjim iskustvomu operativnom lečenju malignih i benignih ginekoloških oboljenja, abdominalnim i transvainalnim pristupom, ekspert za komplikovane i rizične trudnoće i porodjaje i ultrazvučni ekspert za neinvazivne i invazivne postupke ( biopsija horiona, amniocenteza, kordocenteza). Član je više nacionalnih i internacionalnih stručnih udruženja i organizacija. Član je predsedništva Srpskog lekarskog društva i Ginekološko akušerske sekcije SLD.

Naše usluge Naš tim Zakažite pregled