Trening i obuka za laserkse intervencije u Prvoj Poliklinici

07.10.2022
Trening i obuka za laserkse intervencije u Prvoj Poliklinici

Ko je doktor Frančesko Sesa

Doktor Frančesko Sesa (Francesco SESSA) - urolog, dolazi iz Italije. Radi u bolnici Careggi u Firenci.

Počeo je da radi transperinelanim pristupom i Eho laser tehnologijom pre više od jedne godine. U njegovom centru u Italiji izveli su više od 50 laserskih procedura sa dobrim rezultatima i povratili funkcionalnost pacijentima.

Šta je laserska operacija prostate

Operacija prostate tj laserska operacija prostate je minimalno invazivna intervencija. Počela je da se izvodi pre nekoliko godina za tretiranje pacijenata sa oboljenjima prostate. Danas predstavlja jednu od najboljih uroloških opcija lečenja.

Razlog zbog kog biramo lasersku opciju lečenja je taj što je komforna za pacijenta.

Nema potrebe za bilo kakvim oporavkom pacijenta. Nakon intervencije pacijent može da ide kući sat, dva posle izlaska iz sale. Laserska operacija prostate je bezbolna, pacijente ne podvrgavamo opštoj anesteziji niti im dajemo dodatne lekove protiv bolova. Laserska operacija prostate može da se uradi na vrlo brz i jendostavan način.

Koliko traje laserska operacija prostate

Procedura traje svega 20-25 minuta a pacijent se nakon sat, dva optušta sa klinike. Najkasnije drugog dana posle intervencije pacijent se vraća svojim svakodnevnim aktivnostima i poslu. Procedura se izvodi tako što je pacijent u “ginkološkom položaju”, zahteva transrektalni ultrazvuk, vrše se merenja prostate i označavamo najbolji položaj tj mesto za postavljanje igle koja je plasirana kroz perineum, kako bi smo izveli proceduru.

Operacija prostate zahteva prenos energije koja izaziva termalnu ablaciju prostate sa redukcijom prostate. To klinički znači poboljšanje za pacijenta u simptomima i smanjenje 15-20% veličine prostate.


Da li je operacija prostate laserom bezbedna

Procedura je kao što doktor Frančesko Sesa navodi bezbedna za pacijenta ali i za hirurge koji žele da počnu da izvode laserske operacije prostate. One se mogu izvesti jednostavno bez bilo kakvog stresa za pacijenta.

Svetski stručnjaci u Prvoj Poliklnici edukuju lekare

Prva Poliklinika sa timom lekara iz gotovo svih oblasti medicine, svojim pacijentima omogućava brzu i pouzdanu dijagnostiku, savremene metode lečenja i terapiju. Sve to na jednom mestu, po pristupačnim cenama i u veoma kratkom roku. Pored najsavremenije opreme i ekspertskog tima, pomažemo i našim lekarima kroz treninge i edukacije za najsavremenije laserske metode koje se u svetu već odavno izvode.

Trening centar za urološke laserske intervencije

Dr Frančesko Sesa će kontinuirano vršiti edukacije i treninge i prenositi svoje znanje iz oblasti urologije timu srpskih lekara. Kao lekar koji za sobom ima veliki broj procedura laserske operacije prostate kontinuirano će održavati treninge i obuke za tim srpskih urologa kako bi ova medota postala rutina i metoda izbora kada je lečenje prostate u pitanju. Treninge na Prvoj Poliklnici već je započeo veliki broj srpskih lekara, specijalista urologije, među kojima su: Ass dr Uroš Babić, dr Nikola Lukač, dr Branko Stanković i drugi.


Iskustva pacijenta nakon laserske operacije prostate

Iskustvo koje je naš pacijent Milan Raković iz Rume podelio sa nama odgovoriće na mnoga Vaša pitanja. U prilogu poslušajte kako je protekla intervencija, šta je urađeno i kakve utiske odmah posle intervencije ima Milan.Naše usluge Naš tim Zakažite pregled