Besplatne laserske operacije prostate

14.07.2022
Besplatne laserske operacije prostate

Besplatne laserske operacije prostate

*VAŽNO: Ova akcija je istekla.

Urolozi PRVE poliklinike uradiće TRI besplatne laserske operacije pacijentima kojima je ova operacija najpotrebnija. Preglede radimo 14. i 15, jula, a operacije su planirane za ponedeljak, 18. jul.

📞 POZOVITE NAS 060 11 11 111

*****

Laserska operacija prostate Echolaserom pod kontrolom ultrazvuka predstavlja najsavremeniju neinvazivnu proceduru za otklanjanje tegoba sa uvećanom prostatom (benigna hiperplazija prostate). S obzirom da od hiperplazije prostate boluje skoro svaki drugi muškarac posle 50. godine, ovo savremeno dostignuće postaje imperativ u lečenju ovog urološkog oboljenja. Ova operacija dostupna je i našim pacijentima u Prvoj poliklinici koja jedina u regionu ima EchoLaser, najsavremeniji aparat za laserske operacije. Zahvaljujući stručnom kadru koji se konstantno usavršava i prati svetska medicinska dostignuća, kao i najmodernijoj medicinskoj opremi i aparatima, Prva Poliklinika, postala je lider u minimalno invazivnim i neinvazivnim urološkim procedurama. Prednosti po pacijenta ove procedure su višestruke: operacija traje svega nekoliko minuta, radi se u lokalnoj anesteziji, bez rezova, bez oštećenja tkiva, bezbolna je, a pacijent ide kući posle samo 30 minuta. Posebno je pogodna za pacijente kojima se iz zdravstvenih razloga ne preporučuje uvođenje u totalnu anesteziju i klasična operacija.

Kada se radi operacija prostate Echolaserom?

Neinvazivna operacija prostate Echolaserom pod kontrolom ultrazvuka radi se ukoliko postoje izražene tegobe sa mokrenjem usled uvećanja prostate, nemogućnost mokrenja, pojava krvi u urinu ili slabljenja bubrežne funkcije izazvane hiperplazijom.

Šta je Echolaser?

EchoLaser se sastoji se od ultrazvuka i lasera sa više izvora (do 4 izvora). Eho-laserska procedura se izvodi zahvaljujući laseru i optičkim vlaknima koja prenose lasersku energiju u tkiva. Moguće je efikasno uklanjanje promena pravilno usmerenim laserskim snopom bez oštećenja okolnog zdravog tkiva.

Kako se radi laserska operacija prostate?

Tkivo tretirano laserom prirodnim se putem resorbuje u prostatnoj žlezdi tokom narednih nedelja (vaporizacija prostate), što omogućava da se volumen prostate postepeno smanjuje do krajnjeg nestanka simptoma. Zahvaljujući novoj tehnologiji, Echolaserom se ne ulazi kroz mokraćnu cev. Na taj način sprečava se pojava mokraćnih infekcija i drugih komplikacija posle zahvata.

Mogućnosti Echolasera

Zahvaljujući Echolaseru koji poseduje Prva poliklinika, postoji mogućnost lečenja sa više vlakana ukoliko to zahteva oblik i veličina lezije. Lekari mogu da prilagode tretman obliku i položaju promene i lečenju na rizičnim mestima.

Kada pacijent dođe u Prvu Polikliniku, lekar će na osnovu anamneze i trenutnog stanja odrediti način lečenja Echolaserom i dati uputstva za pripremu. Nakon operacije pacijent se vrlo brzo vraća dnevnim aktivnostima što je još jedna od prednosti operacije Echolaserom, najsavremenijom procedurom za otklanjanje tegoba sa uvećanom prostatom.

Naše usluge Naš tim Zakažite pregled